dissabte, 12 de gener del 2013

2013: Diada de l'educació pública "L'escola pública, la de totes i tots"


Benvolgudes, benvolguts:



Les entitats que conformem el MUCE –Marc Unitari de la Comunitat Educativa– us animem a promoure i organitzar la Diada de l’Educació Pública del vostre barri o localitat amb el lema següent:

L'escola pública, la de totes i tots”

Les Diades de l’Educació Pública tenen ja una forta tradició i continuïtat en diferents localitats. Enguany el MUCE convida  les comunitats educatives de tots els centres públics de Catalunya i als moviments en defensa de l’educació pública, AMPA, Coordinadores i Federacions d’AMPA, Casals dels Mestres, Moviments de Renovació  a coordinar-se des del centre, a nivell de barri i localitat per cooperar en la seva organització.

L’objectiu és que sigui un acte reivindicatiu de la situació actual de l’Educació i alhora un espai de trobada lúdic on petits i grans puguem gaudir, on es pugui manifestar el malestar que genera  la situació actual i alhora difondre i debatre el nostre rebuig a la LOMCE,  la nova llei d’Educació que ens volen imposar.

Demanem a mestres, professorat  i professionals de l'educació, a pares i mares, a l'alumnat i a la ciutadania en general que participeu en l'organització d’aquesta Diada de l'educació pública del vostre barri o localitat.



Us  proposem que  en feu difusió  i que, si us interessa participar-hi,  contacteu amb les persones dels altres centres (claustre, AMPA...),  amb la Coordinadora o Federació d’AMPA de la localitat, i amb qualsevol altre associació, assemblea o moviment de defensa de l’educació pública, per a començar a definir, engegar i coordinar  l’organització de la vostra Diada.



L’ideal seria que de cada centre hi hagi algú del claustre, de l’AMPA i d’estudiants que siguin els referents de l’escola o institut. Una o dues persones per centre.

Us demanem ens feu arribar   les dades de la Diada que esteu organitzant: localitat o barri, dates, programa d’activitats i les dades de les persones de contacte:  http://ves.cat/cnvQ

Als moviments que ja les esteu organitzant d’anys anteriors també us proposem coordinar-nos i compartir experiències per enriquir i enfortir el moviment de la "Diada de l'educació pública de Catalunya".



Tota la informació sobre aquesta Diada, així com exemples i propostes que s’estan elaborant enguany o d’anys anteriors  les podeu trobar a aquesta adreça:   http://ves.cat/cnvd

Us animem a parlar-ne al centre,  a participar en l’organització i a comunicar-nos què podeu aportar per tal que la Diada de l’Educació Pública sigui veritablement  un èxit .







Marc Unitari de la Comunitat Educativa – MUCE

Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) - Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) - Associació de Mestres Rosa Sensat (AMRS) - Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes d’Educació Secundària (FAPAES) - Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC) - Federació d’Educació de CCOO - Federació d’Ensenyament de CGT - Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC) - FETE-UGT - Sindicat d’Estudiants (SE) - Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) - USTEC·STEs (IAC)